ΠΕΡΙΟΧΗ

Αλμυρίδα

Η Αλμυρίδα απέχει 22 χιλιόμετρα από τα Χανιά και είναι ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό με υπέροχο κλίμα, που μόλις τα τελευταία χρόνια εξελίχθηκε σε τουριστικό θέρετρο. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο ιδανικός προορισμός για όλους αυτούς που αναζητούν στις διακοπές τους ένα ήσυχο μέρος με φυσικό κάλλος που θα μπορέσουν να απολαύσουν τον ήλιο και την καθαρή θάλασσα. Τα καταμαράν, τα σέρφιγκ και οι οργανωμένες καταδύσεις, μοιράζουν ιδιαίτερες συγκινήσεις στους φίλους του αθλητισμού.

Στον κεντρικό δρόμο δίπλα στην παραλία μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας ή, να γευτείτε την Κρητική κουζίνα στις παραδοσιακές ταβέρνες και τα καφέ που υπάρχουν. Οι λάτρεις του φρέσκου ψαριού βρίσκονται στο κατάλληλο μέρος αφού η Αλμυρίδα διαθέτει πολλές ψαροταβέρνες ως γνήσιος ψαράδικος τόπος.

Λόγω της θέσης της, η Αλμυρίδα αποτελεί την ιδανική επιλογή για τον επισκέπτη που επιθυμεί να περιηγηθεί και να απολαύσει τις ομορφιές τόσο του Νομού Χανίων όσο και του Νομού Ρεθύμνου. Στην είσοδο του χωριού, έχουν ανασκαφεί τα ερείπια μιας τρίκλιτης, παλαιοχριστιανικής Βασιλικής, του 6ου μΧ. αιώνα, με εξαιρετικής ποιότητας και διατήρησης ψηφιδωτά δάπεδα, που έχουν συντηρηθεί.

Στο λόφο Φοινικιάς, πάνω από τη θέση της βασιλικής, σώζονται τα ερείπια μιας ελληνορωμαϊκής πόλης. Στον κόλπο της Αλμυρίδας βρίσκεται το νησάκι "ΚΑΡΓΑ", που έχει αρχαία τείχη που φτιάχτηκαν κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, από τους Φοίνικες και Γαλαρίες. Η "ΚΑΡΓΑ" είναι ένας φυσικός βιότοπος για πολλά είδη πουλιών. Ο Ομπρόσγιαλος είναι μια πανέμορφη βραχώδης παραλία 10 χιλιόμετρα από την Αλμυρίδα που σίγουρα αξίζει να επισκεφτείτε και να κολυμπήσετε στα καταγάλανα νερά του.